Det här är ett av de trevligaste aktivitetstipsen om man vill göra något inför Julen som väcker lite nyfikenhet och eftertanke. Det är samtidigt något som man kan göra i mindre grupper, i familjen eller planera i att göra var och en och samla ihop resultatet.

 

  1. Leta reda på stenar som är jämna och runda. Eller köp passande stenar från någon stenshop eller byggaffär. Dekorsten fungerar bra. Det ska gå att rita ett litet Jesusbarn på framsidan och någon passande text på baksidan.
  2. Måla med vattenfasta färger. Vi testade att göra de svarta strecken med vattenfast tusch. Problemet var att då gick det inte lacka eftersom lacken löste upp tuschfärgen.
  3. Lacka stenarna om ni tycker det behövs.
  4. Bestäm vad som ska stå på baksidan. En del har helt enkelt satt fast en klisterlapp där man skrivit en webbadress.
  5. Det går också att använda www.babyjesusrocks.com där det finns livsberättelser, julsånger och information om varför vi firar julen. Det är på engelska och svenska.
  6. Placera ut stenarna på lämpliga ställen. Tänk på att de bör smälta in på något sätt. Kanske på ett promenadstråk, någon park eller liknande.
  7. Sedan är det bara fantasin som sätter gränser. Några kyrkor har haft tävlingar där man har fått skicka in bilder när man hittat en sten.
    Earls Hall Baptist Church hamnade i BBC:s nyhetsrapportering då man placerade ut 1000 Baby Jesus Rocks i Essex.

 

Om Mission International

Mission International
Stationsvägen 16
184 50 Åkersberga
Sweden

T: +46(0)733 810 638
E: info@missioninternational.se