Matkassar kan levereras till familjer med särskilda behov under till Julhelgen. Kontakta gärna socialen där du bor. De vet behoven och det går säkert bra att lämna kassarna där med ett litet kort med information om kyrkan. Ofta är idag många affärskedjor medvetna om svinnet som finns och man bidrar gärna om man vill göra något speciellt för dem som har det sämre ställt.
En liten kyrka köpte in matkassar, man bad för dem och lät så medlemmar ge dem till någon som de visste behövde detta på ett speciellt sätt.

Smyrna i Göteborg har organiserat sin matutdelning med ett speciellt matförråd där man kan får en nummerlapp för att hämta mat varje vecka under sex månader. Sedan får nya personer byta av.
https://www.smyrna.se/Centrum/Manna

För att försöka hjälpa hushåll som är ekonomiskt utsatta och inte får det att räcka till samarbetar Örnsköldsviks församling, Stora Coop och ICA Kvantum med att ta vara på mat som har kort datum. Församlingens diakoner och volontärer fördelar matvarorna i kassar och delar sedan ut gratis matkasse, på tisdagar och torsdagar kl. 16.00.

Maten har kort datum och vilka varor som läggs i matkassen kan variera. Det är helt beroende på vad Stora Coop och ICA Kvantum får över i sin sortering.
https://www.svenskakyrkan.se/ornskoldsvik/utdelning-av-matkassar

ICA Kvantum i Kvissleby har skänkt över 22 ton mat till behövande istället för att kastas. Utdelningen av matkassarna har skett varje torsdag i samarbete med Svenska kyrkan i Njurunda.
Länk till mer information!

Det här är en julsatsning som behöver organiseras i god tid, men också en satsning som kan ge ringar på vattnet. Att ta reda på matsvinn är något som mataffärer ofta vill göra. I Pandemins spår ökar arbetslösheten och här kan kyrkor göra en fortgående god insats som får innebära verklig skillnad för människor.

 

Om Mission International

Mission International
Stationsvägen 16
184 50 Åkersberga
Sweden

T: +46(0)733 810 638
E: info@missioninternational.se